Przepis podpatrzony na grilu u znajomych. Forma podania gotowanych warzyw, brokuła i kalafiora bardzo mi przypadła do gustu. Szczerze polecam świetny zdrowy dodatek lub jako danie samodzielne.
Składniki
- 1/2 kalafiora średniego
- 1/2 brokuła średniego
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 kostka sera feta
- sok z 1/2 cytryny
- sól,pieprz do smaku
- 2-3 ząbki czosnku
Brokuł i kalafior ugotować w posolonej wodzie, nie rozgotować. Jogurt wymieszać z pieprzem, odrobiną soli, sokiem z cytryny i przeciśniętym czosnkiem. Ser feta pokroić w kostkę. Brokuł i kalafior podzielić na różyczki, ułożyć w misce. Posypać serem feta, polać sosem. Całość wymieszać. Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni, chwilkę aż zmienią kolor, posypać na wierzchu sałatkę.Przed podaniem schłodzić.
Smacznego:(