Wątróbka indycza z ananasem

Wątróbka indycza z ananasem, cebulą i ziemniakami to szybkie danie, które zaskoczy nas swoim wyjątkowym smakiem i aromatem. To również doskonały sposób na urozmaicenie naszego jadłospisu i wprowadzenie zdrowych składników do naszej diety. 

Wątróbka indycza to bogate źródło białka i składników odżywczych, które warto uwzględnić w naszej diecie. Połączenie wątróbki indyczej z ananasem, cebulą i ziemniakami to nie tylko smaczny, ale również zdrowy posiłek.

Składniki

  • 700 g wątróbki indyczej
  • 600 g ziemniaków, obranych pokrojonych w ćwiartki
  • 1 puszka ananasa krojonego
  • 3 cebule czerwone, pokrojone w plasterki
  • pomidorki koktajlowe
  • olej
  • sól, pieprz
  • zielenina do dekoracji

Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim ziemniaki około 10 minut. Przed końcem smażenia posypać solą i pieprzem, wyłożyć na talerz przykryć folią aluminiową aby nie stygły.

Wątróbkę osuszyć papierowym ręcznikiem, podsmażyć na tym samym oleju na rumiano, z każdej strony( około 4 minut). Dołożyć cebulę pokrojoną w krążki i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać ananasy, ziemniaki, kilka pomidorków pokrojonych na połówki, posypać solą i pieprzem. Smażyć kolejne 2 minuty.

Wątróbkę oraz resztę dodatków, wyłożyć na podgrzany półmisek, udekorować zieleniną i podawać.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *