Wątróbka indycza z ananasem, cebulą i ziemniakami to szybkie danie, które zaskoczy nas swoim wyjątkowym smakiem i aromatem. To również doskonały sposób na urozmaicenie naszego jadłospisu i wprowadzenie zdrowych składników do naszej diety.
Wątróbka indycza to bogate źródło białka i składników odżywczych, które warto uwzględnić w naszej diecie. Połączenie wątróbki indyczej z ananasem, cebulą i ziemniakami to nie tylko smaczny, ale również zdrowy posiłek.
Składniki
- 700 g wątróbki indyczej
- 600 g ziemniaków, obranych pokrojonych w ćwiartki
- 1 puszka ananasa krojonego
- 3 cebule czerwone, pokrojone w plasterki
- pomidorki koktajlowe
- olej
- sól, pieprz
- zielenina do dekoracji
Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim ziemniaki około 10 minut. Przed końcem smażenia posypać solą i pieprzem, wyłożyć na talerz przykryć folią aluminiową aby nie stygły.
Wątróbkę osuszyć papierowym ręcznikiem, podsmażyć na tym samym oleju na rumiano, z każdej strony( około 4 minut). Dołożyć cebulę pokrojoną w krążki i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać ananasy, ziemniaki, kilka pomidorków pokrojonych na połówki, posypać solą i pieprzem. Smażyć kolejne 2 minuty.
Wątróbkę oraz resztę dodatków, wyłożyć na podgrzany półmisek, udekorować zieleniną i podawać.
Smacznego:)