Karmazyn z jarzynką

Karmazyn z jarzynką, to wyjątkowe danie, które zaskoczy Twoich gości. Ta delikatna potrawa doskonale łączy smaki i aromaty, tworząc niezapomniane doznania kulinarne. Przygotowanie karmazyna w sosie z porów jest dość proste. Ta wyjątkowa potrawa z pewnością zachwyci Twoje podniebienie.

Składniki:

  • 4 filety karmazyna
  • 1 kg porów
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 goździki
  • 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu i gorczycy
  • sól, pieprz do smaku
  • 150 g ryżu, ugotowanego na sypko

Pory umyć pokroić na krążki. Zagotować 2 szklanki wody, posolić, wrzucić pokrojone pory i gotować 10 minut. Odcedzić, wywar pozostawić. Goździki, ziarna pieprzu i gorczycę oraz cytrynę, wrzucić do pozostawianego wywaru, zagotować. Włożyć filety, gotować 10 minut. Po tym czasie filety wyjąć,  przykryć folią aluminiową, aby nie wystygły.

Tłuszcz rozgrzać na patelni, oprószyć mąką, zasmażyć. Zalać szklanką wywaru i mleka, zagotować ciągle mieszając. Doprawić musztardą, solą, pieprzem, dodać pory, wymieszać i chwilę podgrzać. Zieleninę posiekać. Porcję jarzynki wyłożyć na talerz, ułożyć filety rybne, posypać zieleniną. Podawać w towarzystwie ryżu.

Smacznego:)

Original text
Rate this translation
Your feedback will be used to help improve Google Translate

Original text
Rate this translation
Your feedback will be used to help improve Google Translate

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *