Lody z melona z mleczkiem kokosowym

07.08.2018

Z lodami nie co łatwiej przeżyć upalny dzień. U mnie sprawdziły się lody z mrożonych owoców. Potrzebujemy niewiele czasu aby je zrobić. Sa naprawdę pyszne. Dodatek mleczka powoduje, że lody są bardzo delikatne o aksamitnej konsystencji i niepowtarzalnym smaku. Polecam:)

Składniki

  • 1 sztuka melona żółtego ( może być inny)
  • 2 mleczka kokosowe ( schłodzone 1 dzień w lodówce)
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Melona obrać, pokroić w kostkę i zamrozić. Najlepiej zrobić to na noc. Zamrożony melon rozdrobnić blenderem. Dodać mleczko, tylko gęstą białą część. Kiedy mleczko schłodzimy, oddzieli się płyn od gęstego mleczka. Dodać cukier puder i zmiksować na gładką masę. Podawać w pucharkach lub rożkach. Lody , które pozostaną włożyć do zamrażarki.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *