Jabłka w cieście naleśnikowym

16.10.2018

Świetna słodka przekąska, na kolację ,śniadanie, podwieczorek itp. Dzieci uwielbiają dorośli też nie pogardzą zapraszam do przepisu:)

Składniki

  • 3 jabłka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju + olej do smażenia
  • cukier puder,cynamon do posypania

Jabłko obrać oraz wydrążyć środek. Pokroić na plasterki o grubości około 0,5 cm. Przygotować ciasto, wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni tyle aby jabłka swobodnie pływały. Widelcem maczać plasterki jabłek w cieście zanurzając je w całości. Smażyć na złoty kolor po obydwu stronach. Wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypać cukrem pudrem oraz cynamonem. Podawać ciepłe.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *