16.10.2018
Świetna słodka przekąska, na kolację ,śniadanie, podwieczorek itp. Dzieci uwielbiają dorośli też nie pogardzą zapraszam do przepisu:)
Składniki
- 3 jabłka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju + olej do smażenia
- cukier puder,cynamon do posypania
Jabłko obrać oraz wydrążyć środek. Pokroić na plasterki o grubości około 0,5 cm. Przygotować ciasto, wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni tyle aby jabłka swobodnie pływały. Widelcem maczać plasterki jabłek w cieście zanurzając je w całości. Smażyć na złoty kolor po obydwu stronach. Wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypać cukrem pudrem oraz cynamonem. Podawać ciepłe.
Smacznego:)