Ruloniki z szynki nadziewane pastą z białego sera to idealna przystawka na różnego rodzaju przyjęcia i spotkania ze znajomymi. Ich delikatny smak i pikantna pasta sprawiają, że są one prawdziwą ucztą dla podniebienia. Dodatkowo, szybkość i łatwość przygotowania tego dania sprawiają, że jest ono idealne na spontaniczne spotkania.
- 6 plasterków szynki lub wedle potrzeby
- serek do wypełnienia, śmietankowy, chrzanowy paprykowy itp
- szczypiorek do dekoracji ten cienki( nie miałam więc na foto jest gruby)
- kilka paseczków papryki czerwonej żółtej
Plasterki szynki cienko posmarować serkiem, zrolować wzdłuż krótszego boku. Przewiązać szczypiorkiem, włożyć pod supeł paseczki papryki i na talerzyk, schodzić 1/2 h w lodówce.
Ta prosta i smaczna przystawka sprawdzi się na każdej imprezie i z pewnością zaspokoi apetyty nawet najbardziej wymagających smakoszy.