ruloniki z szynki

Ruloniki z szynki nadziewane pastą z białego sera to idealna przystawka na różnego rodzaju przyjęcia i spotkania ze znajomymi. Ich delikatny smak i pikantna pasta sprawiają, że są one prawdziwą ucztą dla podniebienia. Dodatkowo, szybkość i łatwość przygotowania tego dania sprawiają, że jest ono idealne na spontaniczne spotkania.

  • 6 plasterków szynki lub wedle potrzeby
  • serek do wypełnienia, śmietankowy, chrzanowy paprykowy itp
  • szczypiorek do dekoracji ten cienki( nie miałam więc na foto jest gruby)
  • kilka paseczków papryki czerwonej żółtej

Plasterki szynki cienko posmarować serkiem, zrolować wzdłuż krótszego boku. Przewiązać szczypiorkiem, włożyć pod supeł paseczki papryki i na talerzyk, schodzić 1/2 h w lodówce.

Ta prosta i smaczna przystawka sprawdzi się na każdej imprezie i z pewnością zaspokoi apetyty nawet najbardziej wymagających smakoszy.

 

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *