Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych.
Składniki
- 1/2 paczki makaronu spaghetti
- 300 g pieczarek pokrojonych w paski
- 250 g serka mascarpone
- 1/2 główki czosnku
- mały jogurt naturalny
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Makaron spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Czosnek drobno posiekać. Rozgrzać masło w rondelku, włożyć czosnek ,zeszklić. Dodać pieczarki i dusić około 10 minut. Następnie dodać serek mascarpone, podgrzewać do czasu rozpuszczenia serka. Wlać jogurt naturalny, dodać natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.
Nałożyć spaghetti na talerz, na środku polać sosem, posypać natką pietruszki i podawać.
Smacznego:)