Dużo się w tej zupie dzieje i dlatego też, jest pełna aromatu i niepowtarzalnego smaku. Cytryna dopełnia smak zupy idealnie. Szczerze polecam, szybka w przygotowaniu i pyszna.
Składniki
- 500 g filetów z ryby
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- kawałek selera i pora
- 2-3 ziemniaki pokrojone w kostkę
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- kilka plasterków cytryny
- sok z 1/2 cytryny
- bazylia suszona
- sól,pieprz
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła
Marchew,pietruszkę,seler, ziemniaki kroimy w kostkę. Zalewamy 2 l wody i gotujemy około 20 minut na małym ogniu.Czosnek,cebulę i paprykę, kroimy na drobno i szklimy na maśle, dodajemy do wywaru. Gotujemy 10 minut. Rybę kroimy na mniejsze kawałki solimy,posypujemy pieprzem dodajemy do zupy. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy bazylią,solą ,pieprzem, sokiem z cytryny. Nalewamy do miseczki, dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki. Podajemy.
Smacznego:)