Ravioli karnawałowe

Czy można sobie wyobrazić bardziej pyszne i karnawałowe danie niż ravioli z kremem czekoladowym? To idealna propozycja dla wszystkich łasuchów, którzy chcą rozkoszować się smakiem czekolady w wyjątkowy sposób. Przygotowanie tego przysmaku jest proste, a efekt końcowy zapiera dech w piersiach.

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 200 ml śmietanki 30%
  • skórka starta  z dużej cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • krem czekoladowo- orzechowy ( słoiczek)
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Z mąki, śmietanki, cukru i skórki cytrynowej zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, jedną z nich cienko rozwałkować na prostokąt. Na połowie placka w odstępach, ułożyć krem czekoladowy, 7 porcji. Placek złożyć na pół wzdłuż dłuższego boku i docisnąć brzegi. Radełkiem pokroić na ravioli. Drugi placek przygotować podobnie.

Na patelni rozgrzać olej, tyle aby ravioli swobodnie pływały. Partiami wkładać ravioli i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Lekko wystudzić posypać cukrem pudrem.

Spróbujcie sami i przekonajcie się, jakie to pyszne!

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *