17.05.2019
Coś do pochrupania. Fajna przekąska do posiedzenia podczas grillowania lub przed telewizorem. Bardzo proste w przygotowaniu, nie mogą się nie udać Doskonale smakują z różnymi dipami,sosami itp. Zapraszam do przepisu.
Składniki
- 500 g mąki pszennej
- 200 g margaryny
- 1 jajko
- 1 białko
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- sól według uznania, dałam 1/2 łyżeczki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajko, sól, śmietanę, zagnieść elastyczne ciasto. Wstawić na 1 h do lodówki. Wyjąć, formować cienkie wałeczki,następnie pokroić na krótsze ok 10-15 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 10-15 minut. Lekko się zarumienią. Wyjąć, wystudzić i miłego chrupania:)
Smacznego:)