Chipsy z szynki dojrzewającej

Sylwester to jedno z najbardziej oczekiwanych wydarzeń roku, które zazwyczaj spędzamy w gronie rodziny i przyjaciół. Warto zadbać o smaczne przekąski, które będą doskonałym uzupełnieniem wieczoru. Jednym z pomysłów na oryginalną przystawkę są chipsy z szynki dojrzewającej.

To smaczna i elegancka alternatywa dla tradycyjnych przekąsek. Zapewniam, że goście będą zachwyceni!

Składniki:

  • 10 plasterków szynki dojrzewającej
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej
  • 2 łyżki miodu

Rozgrzej piekarnik do temp. 200 stopni. Rozłóż plastry szynki na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem  tak aby się nie stykały. W misce wymieszaj miód, paprykę oraz łyżeczkę wody.  Tak przygotowaną pastą natrzyj każdy plasterek szynki. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok 15-20 minut, aż będzie chrupiąca. Odstaw do pełnego wystudzenia w tym czasie stanie się jeszcze bardziej krucha.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *