21.06.2018
Dzisiaj coś dla miłośników zup. Lekka zupa w sam raz na upalne letnie dni. Dostępność świeżych warzyw jest coraz większa można tutaj dać upust swojej wyobraźni 🙂
Składniki
- 500 g żółtej fasoli
- 1 mały kalafior
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 3-4 ziemniaki
- 1 szyjka z indyka
- 1 skrzydło z indyka
- sól, pieprz
Mięso płuczemy, dzielimy na mniejsze kawałki. Wlewamy do garnka około 2 litrów, wkładamy mięso. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Fasolkę obcinamy wyschnięte końce kroimy na 3 części, płuczemy. Wszystkie pozostałe składniki wkładamy do wywaru z mięsem.(oprócz ziemniaków) Po 15 minutach od zagotowania wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę. Przykrywamy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
Smacznego:)