Zupa z żółtej fasoli i kalafiora

21.06.2018

Dzisiaj coś dla miłośników zup. Lekka zupa w sam raz na upalne letnie dni. Dostępność świeżych warzyw jest coraz większa można tutaj dać upust swojej wyobraźni 🙂

Składniki

  • 500 g żółtej fasoli
  • 1 mały kalafior
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 szyjka z indyka
  • 1 skrzydło z indyka
  • sól, pieprz

Mięso płuczemy, dzielimy na mniejsze kawałki. Wlewamy do garnka około 2 litrów, wkładamy mięso. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Fasolkę obcinamy wyschnięte końce kroimy na 3 części, płuczemy. Wszystkie pozostałe składniki wkładamy do wywaru z mięsem.(oprócz ziemniaków) Po 15 minutach od zagotowania wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę. Przykrywamy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.