Zupa z grillowanych pieczarek

 

Zupa pieczarkowa wykonana trochę innym sposobem. Można podawać samą, Ja uzupełniłam moją zupę o makaron razowy i tę opcję polecam.Zapraszam do przepisu:)

Składniki

  • 300-500 g mięsa z udźca indyka
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 3 ząbki czosnku
  • włoszczyzna( marchew,pietruszka,seler,por)
  • 2 cm imbiru
  • papryka w proszku słodka
  • sól , pieprz
  • makaron rurki, świderki itp

Mięso pokroić w kostkę polać oliwą, posolić, posypać pieprzem i podsmażyć na patelni grillowej na złoty kolor. Zagotować około 3 l wody dołożyć włoszczyznę i gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać mięso i gotować dalej. W  trakcie gotowania  na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek  i imbir, dodać do bulionu warzywnego. Cukinię pokroić w kostkę dodać do zupy. Pieczarki kroimy w plasterki posypujemy solą i pieprzem, polewamy oliwą i grillujemy na patelni grillowej około 10 minut. Dodajemy do zupy, zagotować . Czas gotowania całej  zupy około 50 minut Na koniec doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku, posypać zieloną pietruszką.Podawać z makaronem.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *