Zupa pieczarkowa wykonana trochę innym sposobem. Można podawać samą, Ja uzupełniłam moją zupę o makaron razowy i tę opcję polecam.Zapraszam do przepisu:)
Składniki
- 300-500 g mięsa z udźca indyka
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 cukinia
- 3 ząbki czosnku
- włoszczyzna( marchew,pietruszka,seler,por)
- 2 cm imbiru
- papryka w proszku słodka
- sól , pieprz
- makaron rurki, świderki itp
Mięso pokroić w kostkę polać oliwą, posolić, posypać pieprzem i podsmażyć na patelni grillowej na złoty kolor. Zagotować około 3 l wody dołożyć włoszczyznę i gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać mięso i gotować dalej. W trakcie gotowania na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek i imbir, dodać do bulionu warzywnego. Cukinię pokroić w kostkę dodać do zupy. Pieczarki kroimy w plasterki posypujemy solą i pieprzem, polewamy oliwą i grillujemy na patelni grillowej około 10 minut. Dodajemy do zupy, zagotować . Czas gotowania całej zupy około 50 minut Na koniec doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku, posypać zieloną pietruszką.Podawać z makaronem.
Smacznego:)