29.05.2018
Szczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa.
Składniki
- mrożona mieszanka chińska warzyw
- chiński makaron, gruby
- 250 g mielonego mięsa wołowego
- jajko
- pieprz, sól
- 1 łyżka pasty curry
- słodka i ostra papryka w proszku
- szczypta imbiru
- 1 łyżka sosu sojowego
Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, wbić jajko i wymieszać. Robić małe pulpety i wrzucać do zupy. Gotować około 30 minut. Dołożyć pastę curry,sos sojowy, oraz pozostałe przyprawy według uznania. Ja zrobiłam rosół na ostro, kiedy mniej dodamy ostrych przypraw będzie łagodniejszy w smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy rosół podawać z makaronem.
Smacznego:)