Rosół chiński z pulpetami

29.05.2018

Szczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa.

Składniki

  • mrożona mieszanka chińska warzyw
  • chiński makaron, gruby
  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • jajko
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka pasty curry
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • szczypta imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego

Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, wbić jajko i wymieszać. Robić małe pulpety i wrzucać do zupy. Gotować około 30 minut. Dołożyć pastę curry,sos sojowy, oraz pozostałe przyprawy według uznania. Ja zrobiłam rosół na ostro, kiedy mniej dodamy ostrych przypraw będzie łagodniejszy w smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy rosół podawać z makaronem.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *