Pikantna zupa z kurczaka

04.04.2018

Czas świąteczny zakończony ale życie toczy się dalej:) Gotujemy i pieczemy, zapraszam na nowy przepis. Aromatyczna, lekka i rozgrzewająca zupa z kurczaka. Na wiosenny obiad idealna, zapraszam do przepisu.

Składniki

  • 500 g filet z kurczaka
  • 1 marchew
  • korzeń selera
  • seler naciowy
  • jabłko
  • por
  • cebula czerwona
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 litry bulionu
  • curry,papryka mielona wędzona,sol,pieprz,kurkuma
  • liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego

Zagotować 2 litry wody razem z włoszczyzną pokrojoną w kostkę ( marchew, seler i seler naciowy, por, jabłko, liść laurowy, ziele angielskie) gotować około 30 minut  Mięso pokroić w kostkę doprawić curry, papryką, kurkumą i wrzucić na olej. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek smażyć około 3 minut. Dodajemy do bulionu , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze około 15 minut pod przykryciem.

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *