04.04.2018
Czas świąteczny zakończony ale życie toczy się dalej:) Gotujemy i pieczemy, zapraszam na nowy przepis. Aromatyczna, lekka i rozgrzewająca zupa z kurczaka. Na wiosenny obiad idealna, zapraszam do przepisu.
Składniki
- 500 g filet z kurczaka
- 1 marchew
- korzeń selera
- seler naciowy
- jabłko
- por
- cebula czerwona
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 litry bulionu
- curry,papryka mielona wędzona,sol,pieprz,kurkuma
- liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego
Zagotować 2 litry wody razem z włoszczyzną pokrojoną w kostkę ( marchew, seler i seler naciowy, por, jabłko, liść laurowy, ziele angielskie) gotować około 30 minut Mięso pokroić w kostkę doprawić curry, papryką, kurkumą i wrzucić na olej. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek smażyć około 3 minut. Dodajemy do bulionu , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze około 15 minut pod przykryciem.