19.04.2018
Ryba i warzywa duża porcja zdrowia oraz wspaniałego smaku. Szczerze polecam, wspaniała i szybka w przygotowaniu zupa:))
Składniki
- 5 średniej wielkości ziemniaków
- 1l wywaru z warzyw
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 200 ml mleka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 100 g łososia wędzonego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 2-3 łyżki oliwy
- sól,pieprz do smaku
W garnku roztopić masło razem z olejem. Wszystkie warzywa pokrojone w kostkę podsmażyć na tłuszczu, do zeszklenia około 6 minut. Następnie wlać wywar oraz mleko. Zupę gotować pod przykryciem około 30 minut na wolnym ogniu( do miękkości warzyw). Natkę posiekać, doprawić zupę do smaku. Nalewać do miseczek, dołożyć kilka kawałków łososia, posypać natką pietruszki.
Smacznego:)