Jesienna zupa z warzywnym makaronem

Piękne kolory jesieni w lesie, ogrodzie a u mnie  również na talerzu. Dużo  się dzieje, jest kolorowo, zupa mega sycąca i treściwa. Makaron warzywny zakupiłam w markecie ze zdrową żywnością. Można zastąpić innym makaronem lub kilkoma o różnych kształtach. Dość gęsta i głód zaspokoi na długo. Zapraszam do przepisu.

Składniki

  • 200 g makaronu warzywnego lub według swojego uznania
  • 1 duża cukinia, pokrojona w kostkę
  • 1 marchewka, pokrojona w kostkę
  • 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 3 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 1 średni ziemniak
  • 1 pomidor
  • żółta i czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 200 g zielonego groszku, mrożony rozmrozić
  • natka pietruszki posiekana
  • 150g kapusty włoskiej
  • 2l bulionu warzywnego lub rosołu mięsnego
  • oliwa
  • sól, pieprz

Czosnek, cebulę, zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, marchewkę, cukinię ,łodygę selera, ziemniak oraz pomidor. Dusić około 10 minut. Zalać bulionem dodać pozostałe składniki i gotować około 30 minut. Pod koniec wsypać makaron i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *