Piękne kolory jesieni w lesie, ogrodzie a u mnie również na talerzu. Dużo się dzieje, jest kolorowo, zupa mega sycąca i treściwa. Makaron warzywny zakupiłam w markecie ze zdrową żywnością. Można zastąpić innym makaronem lub kilkoma o różnych kształtach. Dość gęsta i głód zaspokoi na długo. Zapraszam do przepisu.
Składniki
- 200 g makaronu warzywnego lub według swojego uznania
- 1 duża cukinia, pokrojona w kostkę
- 1 marchewka, pokrojona w kostkę
- 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę
- 1 cebula drobno posiekana
- 3 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1 średni ziemniak
- 1 pomidor
- żółta i czerwona papryka pokrojona w kostkę
- 200 g zielonego groszku, mrożony rozmrozić
- natka pietruszki posiekana
- 150g kapusty włoskiej
- 2l bulionu warzywnego lub rosołu mięsnego
- oliwa
- sól, pieprz
Czosnek, cebulę, zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, marchewkę, cukinię ,łodygę selera, ziemniak oraz pomidor. Dusić około 10 minut. Zalać bulionem dodać pozostałe składniki i gotować około 30 minut. Pod koniec wsypać makaron i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego:)