Sos gorgonzola

 

13.02.2018

Sos gorgonzola łatwy sposób na ciekawy dodatek do wielu potraw. Doskonale sprawdza się z plackami ziemniaczanymi, makaronami ,kurczakiem i wieloma innymi daniami. Zapraszam do przepisu.

Składniki

  • 150g sera gorgonzola,
  • 150-200 ml śmietanki kremówki 30%

Do małego rondelka wlewamy połowę kremówki , kroimy ser i wkładamy do śmietanki, mieszamy powoli, grzejąc nie gotując.Kiedy ser się rozpuści i widzimy, że sos jest zbyt gęsty dolewamy resztę śmietanki, podgrzewać chwilę ciągle mieszając. Odstawić, kiedy wystygnie jeszcze zgęstnieje. Gotowe

Smacznego:)

 

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *