Sos do hamburgerów

28.08.2018

Kolorowy sos do hamburgerów ale nie tylko. Po wypróbowaniu sami się przekonacie , że sos można wykorzystać do innych dań,  np.mięs z grila. 

Składniki

  • 30 g selera naciowego
  • 2 jaja, same żółtka
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 150 g korniszonów,
  • pokrojonych w kosteczkę
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz według uznania
  • mała ostra papryczka pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki czosnku

Żółtka dokładnie wymieszać trzepaczką z oliwą, musztardą oraz sokiem z cytryny. Dodać drobno posiekany seler naciowy( najlepiej zmiażdżyć w moździerzu przed dodaniem razem z czosnkiem), czosnek przeciśnięty przez praskę, jak nie ma moździerza, korniszon, ostrą papryczkę całość wymieszać doprawić do smaku.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.