Tosty z jajkiem

17.07.2019

Doskonałe śniadanie dla dużych i małych. Ładnie wygląda zachęcając do zjedzenia i do tego smaczne i pożywne. Niewiele potrzeba czasu  na przygotowanie a zwykłe śniadanie podamy jak danie w restauracji. Szczerze polecam u mnie dzieci je uwielbiają:)

Tosty można smażyć na masełku Ja w swojej wersji wybrałam olej. Jeżeli chcemy zrobić bogatszą wersję , można wcześniej podpiec plastry bekonu, surowej szynki lub boczku. Układamy podpieczone wędliny na jajku i posypujemy szczypiorkiem.  Mamy wtedy wersję bardzo bogatą:) Takie śniadanie pozwoli nam bez głodu dotrwać do obiadu.

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 jajka
  • posiekany szczypiorek
  • sól, pieprz
  • kilka łyżek oliwy

W kromkach chleba na środku robimy otwór kieliszkiem. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy kromki chleba, rumienimy na złoty kolor . Odwracamy na drugą stronę, wbijamy jajko, posypujemy solą i pieprzem. Smażymy chwilę tylko do ścięcia białka. Łopatką układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem. Gotowe.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *