Doskonałe śniadanie dla dużych i małych. Ładnie wygląda zachęcając do zjedzenia i do tego smaczne i pożywne. Niewiele potrzeba czasu na przygotowanie a zwykłe śniadanie podamy jak danie w restauracji. Szczerze polecam u mnie dzieci je uwielbiają:)
Tosty można smażyć na masełku Ja w swojej wersji wybrałam olej. Jeżeli chcemy zrobić bogatszą wersję , można wcześniej podpiec plastry bekonu, surowej szynki lub boczku. Układamy podpieczone wędliny na jajku i posypujemy szczypiorkiem. Mamy wtedy wersję bardzo bogatą:) Takie śniadanie pozwoli nam bez głodu dotrwać do obiadu.
Składniki
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 jajka
- posiekany szczypiorek
- sól, pieprz
- kilka łyżek oliwy
W kromkach chleba na środku robimy otwór kieliszkiem. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy kromki chleba, rumienimy na złoty kolor . Odwracamy na drugą stronę, wbijamy jajko, posypujemy solą i pieprzem. Smażymy chwilę tylko do ścięcia białka. Łopatką układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem. Gotowe.
Smacznego:)