Przekąski grillowe

17.06.2019

Myślę, że bardzo przydatne przepisy na szybkie przekąski jako poczekajki na potrawy grillowe. Bardzo szybko można przygotować i są smaczne. Nie tylko na grilla, można wykorzystać jako przystawki na inne imprezy.

Wrapy z salami

Składniki

  • ok 20-30 dkg salami
  • 200 g białego serka naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • kawałek papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz

Paprykę, czosnek i szczypiorek siekamy na drobno. Serek biały wykładamy do miseczki dodajemy paprykę ,czosnek, szczypiorek ,sól ,pieprz mieszamy.

Układamy na desce rządek salami na zakładkę , ok 10 plasterków . Smarujemy serkiem i zwijamy roladkę. Pozostałe plasterki podobnie. Wstawić do lodówki. Przed podaniem pokroić na skośne paski szer ok 2 cm. Ułożyć na półmisku posypać szczypiorkiem.

Łosoś na ogórku

Składniki

  • ogórek zielony dość duży
  • 100-150 g łososia wędzonego
  • 2 małe topione serki
  • kolorowy pieprz

Ogórka dokładnie umyć, pokroić na plastry ok 1 cm grubości. Serek topiony też pokroić na plasterki ok 0,5 cm . Ułożyć serek na ogórkach na tym położyć po kawałku łososia.Posypać kolorowym pieprzem świeżo zmielonym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Smacznego:)

 

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.