17.06.2019
Myślę, że bardzo przydatne przepisy na szybkie przekąski jako poczekajki na potrawy grillowe. Bardzo szybko można przygotować i są smaczne. Nie tylko na grilla, można wykorzystać jako przystawki na inne imprezy.
Wrapy z salami
Składniki
- ok 20-30 dkg salami
- 200 g białego serka naturalnego
- pęczek szczypiorku
- kawałek papryki
- 2 ząbki czosnku
- sól,pieprz
Paprykę, czosnek i szczypiorek siekamy na drobno. Serek biały wykładamy do miseczki dodajemy paprykę ,czosnek, szczypiorek ,sól ,pieprz mieszamy.
Układamy na desce rządek salami na zakładkę , ok 10 plasterków . Smarujemy serkiem i zwijamy roladkę. Pozostałe plasterki podobnie. Wstawić do lodówki. Przed podaniem pokroić na skośne paski szer ok 2 cm. Ułożyć na półmisku posypać szczypiorkiem.
Składniki
- ogórek zielony dość duży
- 100-150 g łososia wędzonego
- 2 małe topione serki
- kolorowy pieprz
Ogórka dokładnie umyć, pokroić na plastry ok 1 cm grubości. Serek topiony też pokroić na plasterki ok 0,5 cm . Ułożyć serek na ogórkach na tym położyć po kawałku łososia.Posypać kolorowym pieprzem świeżo zmielonym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego:)