11.12.2018
Świetny sposób na dostarczenie witamin, zwłaszcza w okresie zimowym. Można to danie zakwalifikować do deserów lub przystawek. Dzieci chętnie zjadają tak przygotowane marchewki. Można podawać np z ryżem lub samodzielnie. Najlepiej smakuje podane na ciepło. Szczerze polecam:)
Składniki
- 300 g mini marchewek lub dużych pokrojonych w słupki( mini marchewki mrożone,przed przyrządzeniem rozmrozić)
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub śmietany 30%
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki rodzynek
Rozgrzać masło na patelni,wrzucić marchewki i zrumienić. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Jogurt lub śmietanę wymieszać z cukrem oraz rodzynkami. Marchewki przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem. Wstawić do piekarnika na 10-15 minut( przed wyjęciem sprawdzić widelcem czy są wystarczająco miękkie). Wyjąć podawać na ciepło.
Smacznego:)