Krążki cebulowe w cieście to bardzo popularna przekąska w Ameryce. Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu.
Składniki
- 3 cebule
- 250 ml gazowanej wody
- tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g mąki
- olej do smażenia
- ręcznik papierowy
- ulubiony sos
Składniki ciasta mieszamy ze sobą na jednolitą masę. Cebulę obieramy i tniemy na krążki. Bierzemy tylko te większe. Rozgrzewamy olej na patelni zanurzamy krążki w cieście , bułce tartej lub pokruszonych płatkach i smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego:)