01.02.2019
Ciekawa przekąska,dość prosta w przygotowaniu. Myślę,że z przyjemnością z dodatkiem różnych sosów każdy posmakuje. Ładnie wygląda i świetnie smakuje.
Składniki
- 1/2 cebuli
- 15 dkg kiszonej kapusty
- 50 ml soku jabłkowego
- sólo,pieprz
- ciasto francuskie mrożone
- 9 małych parówek
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
Cebulę obrać drobno pokroić , zeszklić na maśle. Dodać poszatkowaną kapustę chwilę dusić, dolać sok jabłkowy oraz koncentrat. Wymieszać gotować ok 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę wymieszać z musztardą, odrobinę posolić.
Ciasto rozwinąć podzielić na kwadraty ok 7-8 cm. Na każdym układać na środku kapustę ,1-2 łyżki śmietany, następnie parówkę( jeżeli większe parówki przeciąć na pół.) Zawinąć w rulon i końce zakręcić jak cukierek. Układać na blaszce i zapiekać ok 20 minut w 200 stopni( do zrumienienia)
Wyjąć, chwilę wystudzić i podawać z dodatkiem sosu czosnkowego, pomidorowego itp
Smacznego:)