Kiełbaski a’la cukierki

01.02.2019

Ciekawa przekąska,dość prosta w przygotowaniu. Myślę,że z przyjemnością z dodatkiem różnych sosów każdy posmakuje. Ładnie wygląda i świetnie smakuje.

Składniki

  • 1/2 cebuli
  • 15 dkg kiszonej kapusty
  • 50 ml soku jabłkowego
  • sólo,pieprz
  • ciasto francuskie mrożone
  • 9 małych parówek
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Cebulę obrać drobno pokroić , zeszklić na maśle. Dodać poszatkowaną kapustę chwilę dusić, dolać sok jabłkowy oraz koncentrat. Wymieszać gotować ok 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Śmietanę wymieszać z musztardą, odrobinę posolić.

Ciasto rozwinąć podzielić na kwadraty ok 7-8 cm. Na każdym układać na środku kapustę ,1-2 łyżki śmietany, następnie parówkę( jeżeli większe parówki przeciąć na pół.) Zawinąć w rulon i końce zakręcić jak cukierek. Układać na blaszce i zapiekać ok 20 minut w 200 stopni( do zrumienienia)

Wyjąć, chwilę wystudzić i podawać z dodatkiem sosu czosnkowego, pomidorowego itp

Smacznego:)

 

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.