Jajko sadzone z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa, zarówno żółta, jak i zielona, jest źródłem witamin i składników odżywczych.Z kolei wysoka zawartość błonnika sprawia, że może być składnikiem diety odchudzającej.  A oto jeden z pomysłów na jej podanie.Składniki

  • 200 g fasolki szparagowej ( użyłam mrożonej) lub szparagów
  • papryka czerwona (użyłam zielonej)
  • łyżka oliwy
  • 2-3 jajka
  • sól, pieprz do smaku

Fasolkę ugotować około 8 minut ( ze szparagów od końcówki odkroić 2 cm), paprykę w kostkę. Warzywa przełożyć na patelnię, dodać oliwę smażyć około 2 minut. Na to wbijamy jajka,  smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *