22.10.2018
Jeszcze świeże grzyby dostępne, kto nazbiera może poszaleć. Pyszne danie, proste w przygotowaniu i apetycznie się prezentuje.
Składniki
- kilka większych świeżych grzybów ( można zastąpić pieczarkami)
- 1 cebula posiekana
- szczypiorek
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka
- sól, pieprz według uznania
- olej
Grzyby drobno posiekać wrzucić na patelnię na rozgrzany olej. Posolić ,posypać pieprzem, według uznania. Podsmażyć około 10 minut na odkrytej patelni. Mieszać podczas smażenia. Szczypiorek drobno posiekać. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodając sól i pieprz do smaku, wlać na podsmażone grzyby, równo je polewając. Nie mieszamy, robimy otwory łyżką z wierzchu aby jajko wpływało na patelnię i się ścinało. Spód ma się ściąć jak w jajku sadzonym. Podajemy posypany szczypiorkiem, na patelni lub zsunąć na duży talerz.
Smacznego:)