03.08.2018
Obiad w pół godziny i do tego bardzo smaczny, myślę że jest to możliwe. Zapraszam do przepisu na pyszne polędwiczki:)
Składniki
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki musztardy miodowej
- 2 łyżki masła
- łyżka mąki
- po 150 ml bulionu warzywnego i wina białego wytrawnego
- serek topiony
- gałka muszkatołowa
- sól,pieprz
Polędwiczki pokrój w grubsze plastry. Oprósz solą i pieprzem natrzyj oliwą. Podsmaż na łyżce masła,przełóż do naczynia żaroodpornego,posmaruj musztardą i posyp wiórkami masła. Wstaw do piekarnika na 180 stopni 20 minut.Wyłącz piekarnik, pozostaw jeszcze na 5 minut.
W czasie pieczenia na łyżce masła podsmaż łyżkę mąki. Dodaj bulion i wino, przemieszaj. Następnie rozdrobniony serek topiony. Gotuj aż zgęstnieje i wszystko się połączy.Sos dopraw gałką ,solą i pieprzem. Polędwiczki podawaj z podpieczonymi ziemniakami polane sosem.
Smacznego:)