Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Serek mascarpone zawsze kojarzył mi się z deserami. A tutaj zaskoczenie, zupełnie przypadkiem znalazłam bardzo ciekawy przepis. Danie bardzo proste do wykonania a przy tym obłędnie smakuje. Koniecznie ugotujcie to u siebie:)

Składniki

  • 4-5 filetów z kurczaka
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 20 g masła
  • sól , pieprz, przyprawa do kurczaka
  • zielona pietruszka

Pieczarki pokroić na cienkie plasterki, posypać solą i pieprzem, cebulę posiekać. Piersi z kurczaka doprawić do smaku, solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, włożyć w zamkniętej misce na 30 minut do lodówki.

Na patelni rozgrzać masło i olej, obsmażyć na złoty kolor piersi z kurczaka z dwóch stron. Dołożyć pieczarki, cebulę i serek mascarpone. Razem dokładnie wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Potrawę podawać według uznania, ozdobić zieleniną. Ja podałam z ryżem było bardzo smaczne. Szczerze polecam.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *