Serek mascarpone zawsze kojarzył mi się z deserami. A tutaj zaskoczenie, zupełnie przypadkiem znalazłam bardzo ciekawy przepis. Danie bardzo proste do wykonania a przy tym obłędnie smakuje. Koniecznie ugotujcie to u siebie:)
Składniki
- 4-5 filetów z kurczaka
- 250 g serka mascarpone
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- 20 g masła
- sól , pieprz, przyprawa do kurczaka
- zielona pietruszka
Pieczarki pokroić na cienkie plasterki, posypać solą i pieprzem, cebulę posiekać. Piersi z kurczaka doprawić do smaku, solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, włożyć w zamkniętej misce na 30 minut do lodówki.
Na patelni rozgrzać masło i olej, obsmażyć na złoty kolor piersi z kurczaka z dwóch stron. Dołożyć pieczarki, cebulę i serek mascarpone. Razem dokładnie wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Potrawę podawać według uznania, ozdobić zieleniną. Ja podałam z ryżem było bardzo smaczne. Szczerze polecam.
Smacznego:)