Można gości zaskoczyć tym daniem. Tutaj muszę podziękować mojej znajomej u której gościłam i tam miałam przyjemność skosztować tej pyszności:)) Szczerze polecam szybko się przygotowuje i bardzo dobrze smakuje.
Składniki
- 2 filety z kurczaka (waga około 500 gram)
- 2 francuskie zupy cebulowe (u mnie Knorr) w proszku
- 250 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30%
- Przyprawa do kurczaka
- Sól
- Pieprz
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić z błon. Każdą z piersi przekroić wzdłuż na pół. W efekcie końcowym mają powstać 4 cienkie kotlety. Każdy kotlet obtoczyć w przyprawie do kurczaka i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.Śmietanę wlać do miseczki, dodać zupy cebulowe i dokładnie wymieszać. Filety z kurczaka ułożone w naczyniu żaroodpornym zalać śmietaną z zupą cebulową . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Podawać z ryżem, warzywami itp. Ja podałam z gotowanym brokułem z sosem czosnkowym
Smacznego:)