Ciekawy sposób na podanie kotleta schabowego i bardzo smaczny. Myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Danie mało skomplikowane nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych,polecam:)
Składniki
- 4 kotlety schabowe (około 1 cm grubości)
- 300 g pieczarek
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 2 łyżki masła
- olej do smażenia
- pieprz,sól
Pieczarki pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i podsmażyć na 2 łyżkach masła, około 10 minut. Wyjąć do miseczki. Kotlety lekko rozbić , aby nie były zbyt duże. Doprawić solą i pieprzem. Lekko podsmażyć na oleju z dwóch stron( do zrumienienia ).
Piekarnik rozgrzać na 180 stopni, blaszkę wyłożyć papierem. Ciasto francuskie przeciąć na 4 części. Na 1 części rozłożyć pieczarki około łyżki, położyć schab i łyżkę pieczarek. Ciasto złożyć na pół , brzegi zlepić. Tak zrobić z każdym kotletem.
Gotowe wkładamy do piekarnika, do zrumienienia. Około 30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego:)