Ciekawy sposób na przyrządzenie dania, w roli głównej mięso mielone. Można podawać na ciepło jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje na zimno, z pieczywem.Składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 1 op. ciasta francuskiego
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 2 cebule
- 1 jajko+ 1 jajko do posmarowania wierzchu
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 1 łyżeczka natki pietruszki posiekanej
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- sól, pieprz
- sezam
Do miski włóż mięso. Czosnek, papryczkę chili , cebulę, natkę pietruszki, posiekaj. Fasolę osącz na sicie. Dołóż do mięsa posiekane składniki, oprócz fasoli. Dołóż przyprawy, wymieszaj. Na końcu dołóż fasolę i jeszcze raz wyrób. Rozwiń ciasto, podziel 4 części. Po środku każdego placka połóż wałek z mięsa mielonego i zawinąć w roladę. Po obu stronach natnij długie paski około 2 cm szerokości. Piecz 45 minut w 170 stopni. Wyjmij chwilę wystudź.
Smacznego:)