Kotleciki z paluszków krabowych, lekkie, smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli chcemy zaskoczyć gości szybką ,prostą i zarazem smaczną potrawą, to szczerze polecam.
Składniki
- 400 g paluszków krabowych
- 2 cebule dymki ze szczypiorkiem, posiekane
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 kajzerki namoczonej w wodzie
- 1 jajko
- pieprz,sól do smaku
- olej do smażenia
Mięso z z osłonek, z paluszków krabowych wyciskamy widelcem, Wkładamy do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki: jajko, cebulę,pietruszkę ,wyciśniętą bułkę. Doprawić solą i pieprzem,wyrobić na gładką masę. Formować nieduże kulki, spłaszczyć na desce. Rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Mięso jest delikatne więc trwa to krótko. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy np. z ryżem i ulubioną sałatką.
Smacznego:)