Kapuściane kotlety

06.05.2019

Niezwykle smaczne kotlety z kapusty proste i szybkie w przygotowaniu. Smakują bardzo dobrze na gorąco jak i na zimno.Składniki

  • główka kapusty
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Zagotować wodę ,tyle aby zmieścić kapustę, posolić do smaku. Kapustę obrać ze zwiędłych liści , włożyć do wrzątku, zagotować ok 5-7 minut. Wyjąć  na sitko chwilę posuszyć. Wykroić głąb, kapustę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Posolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, bułkę wsypać na talerz. Olej rozgrzać na patelni , plastry kapusty maczać w jajku, bułce smażyć na oleju na złoty. Podawać na gorąco lub na zimno. Doskonale smakują z sosem czosnkowym.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *