Niezwykle smaczne kotlety z kapusty proste i szybkie w przygotowaniu. Smakują bardzo dobrze na gorąco jak i na zimno.Składniki
- główka kapusty
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Zagotować wodę ,tyle aby zmieścić kapustę, posolić do smaku. Kapustę obrać ze zwiędłych liści , włożyć do wrzątku, zagotować ok 5-7 minut. Wyjąć na sitko chwilę posuszyć. Wykroić głąb, kapustę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Posolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, bułkę wsypać na talerz. Olej rozgrzać na patelni , plastry kapusty maczać w jajku, bułce smażyć na oleju na złoty. Podawać na gorąco lub na zimno. Doskonale smakują z sosem czosnkowym.
Smacznego:)