Czekoladki

25.09.2018

Nie co inna czekolada niż w sklepie. Bardzo aromatyczna, dodałam skórkę pomarańczową kandyzowaną mojej produkcji:) 

Składniki

  • 1/4 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki kakao
  • 25 dkg mleka w proszku,
  • skórka pomarańczowa lub bakalie według uznania

Zagotować wodę z cukrem,kakao i masłem,wystudzić.Następnie dodać mleko w proszku dokładnie wymieszać( gdy zbyt gęste dodać łyżkę przegotowanej wody) Kwadratową tortownicę lub blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozłożyć masę czekoladową.Wstawić do stężenia do lodówki.Po zastygnięciu kroić na kawałki. Przechowywać w lodówce.:)

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *