Szybko, prosto a co najważniejsze bez pieczenia. Wygląda wspaniale a smakuje wybornie. Dodałam trochę malin jako opcję dodatkową. Jeżeli lubicie maliny to polecam tę wersję.
Składniki
-
- 300 g herbatników kakaowych
- 30 g masła
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
Krem
- 100 g masła (w temp. pokojowej)
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych
Dodatkowo
- folia spożywcza
Herbatniki dokładnie rozdrobnić blenderem.Do garnka przełożyć masło, dodać mleko, cukier, kakao i podgrzewać do połączenia składników. Masę kakaową wlać do rozdrobnionych herbatników i wymieszać (ciasto powinno być elastyczne). Ciasto przełożyć na folię spożywczą, przykryć drugim kawałkiem folii i rozwałkować na duży, prostokątny placek.
Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, następnie wsypać wiórki kokosowe i zmiksować do połączenia składników. Krem kokosowy rozprowadzić na kakaowym cieście. Ciasto zwinąć w roladę, pomagając sobie folią aby się ładnie docisnęło, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego:)