Bardzo ciekawy przepis pochodzący z Ameryki. Składa się z kilku składników, przygotowuje się go bez pieczenia. Ciekawy smak , wyglądem przypominają znane nam mini bajaderki.
Schładzamy je w lodówce aby czekolada stężała a kulki nabrały mocy:)) Polecam wyjątkowo smaczny dodatek do popołudniowej kawy.
Składniki
- 500 g ricotty
- 200 g gorzkiej czekolady
- na czubek noża mielonego chilli
- 80 g cukru
- 100 g mąki kokosowej
- 2-3 łyżki ciemnego rumu
- wiórki kokosowe do posypania
Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ricottę rozgnieść widelcem, dodać chilli, cukier, rum i powoli wlewać czekoladę. Na koniec mąkę kokosową i dokładnie wymieszać.
Wstawić na 15 minut do lodówki. Kiedy stężeje robić kulki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze jak czereśnia. Obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Smacznego:)