Kulki kokosowo-czekoladowe

Bardzo ciekawy przepis pochodzący z Ameryki. Składa się z kilku składników, przygotowuje się go bez pieczenia. Ciekawy smak , wyglądem przypominają znane nam mini bajaderki.

Schładzamy je w lodówce aby czekolada stężała a kulki nabrały mocy:)) Polecam wyjątkowo smaczny dodatek do popołudniowej kawy.

Składniki

  • 500 g ricotty
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • na czubek noża mielonego chilli
  • 80 g cukru
  • 100 g mąki kokosowej
  • 2-3 łyżki ciemnego rumu
  • wiórki kokosowe  do posypania

Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ricottę rozgnieść widelcem, dodać chilli, cukier, rum i powoli wlewać czekoladę. Na koniec mąkę kokosową i dokładnie wymieszać.

Wstawić na 15 minut do lodówki. Kiedy stężeje robić kulki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze jak czereśnia. Obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.

Smacznego:)

 

 

 

 

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *