Pierogi a la pizza

07.09.2018

Świetny pomysł na szybką przekąskę. Smakuje równie dobrze jak pizza. Podawać można z sosem czosnkowym http://gotuj-ze-mna.pl/sosy/sos-czosnkowy/, ketchupem z cukinii http://gotuj-ze-mna.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/ itp. Polecam smakuje dzieciom jak również dorosłym.

Składniki

Ciasto na pizze według przepisu:http://gotuj-ze-mna.pl/przystawki/pizza-w-g-julii/

  • 6 polędwiczek z kurczaka
  • 6 suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w paski
  • oliwa z suszonych pomidorów
  • bakłażan
  • mozzarella ,tarta
  • czosnek
  • mieszanka ziół włoskich
  • ketchup
  • pieprz

Ciasto zarobione według przepisu rozwałkować na prostokąt i pociąć na 12 kwadratów. Bakłażan pociąć w plasterki ,posolić i pozostawić na papierowym ręczniku na 15 minut. Po tym czasie pociąć na paski i polać oliwą z pomidorów. Polędwiczki również w paseczki i polać oliwą z  pomidorów. Grillujemy na patelni na złoty kolor.Kawałki ciasta smarujemy ketchupem, kładziemy paski bakłażana,polędwiczki, czosnek plasterki,posypujemy mozzarellą. Posypujemy przyprawami i pieprzem. Składamy w trójkąt, zlepiamy brzegi widelcem.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut( do zrumienienia). Podajemy z ulubionym sosem.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *