Papryki nadziewane

 

Dzisiaj kolorowe papryki w roli głównej. Przystawka, która ładnie prezentuje się na stole i jest bardzo smaczna. Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie na powitanie wiosny. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym. Polecam

Składniki

  • 4 duże papryki,najlepiej każda inny kolor
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 torebka ryżu
  • sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • natka pietruszki
  • ser tarty mozarella

Piersi pokroić w kostkę posypać solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut do lodówki. Ryż ugotować na sypko. Papryki przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka oczyścić z białych skórek. Cebulę posiekać zeszklić na oleju, przełożyć do miski. Piersi z kurczaka usmażyć na oliwie na złoty kolor, przełożyć do miski z cebulą . Dodać ryż przyprawić solą i pieprzem. Natkę posiekać dołożyć do farszu dokładnie wszystko wymieszać. Przygotować naczynie żaroodporne, nadziewać farszem papryki, posypać na wierzchu serem i wstawić do piekarnika w 180 stopni na 30 minut. Podawać na gorąco lub na zimno z ulubionym sosem.

Smacznego:)

ZapiszZapisz

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *