Jadalny bukiet

08.03.2013

WSZYSTKIM KOBIETOM MAŁYM I DUŻYM ŻYCZĘ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA  SMACZNEGO I UŚMIECHNIĘTEGO DNIA

Na dobry dzień moja propozycja jadalny bukiet:)

Składniki

  • 5 średnich pomidorów
  • 4 małe pomidorki
  • gruby szczypiorek z cebuli 2 pęczki
  • ser mozarella mini w kulkach
  • sos winegret ( przepis w sosach na blogu)
  • pęczek koperku opcjonalnie do dodatkowej dekoracji

Pomidory średnie od góry kroimy na krzyż , nie do końca do połowy. Ze środka łyżeczką wybieramy miąższ. Powstałe płatki z boków pomidora od góry zaokrąglamy. Do pomidorów wkładamy po kulce sera. Z małymi robimy tak samo. Na długim półmisku lub talerzu układamy szczypiorek. Na końcach niektórych łodyg układamy duże pomidory, na koniec małe tworząc bukiet. Można włożyć po gałązce koperku. Bukiet przewiązujemy szczypiorkiem. Tuż przed podaniem polewamy sosem winegret.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *