Bułeczki zapiekane z jajkiem

 

14.11.2018

Bułeczki doskonałe na śniadanie, zasmakują z pewnością dzieciom i dorosłym. Szybko można przygotować bez specjalnych zdolności kulinarnych.

Składniki

  • 4 bułki podłużne
  • 4 jajka
  • 150 g sera żółtego tartego
  • papryka żółta i czerwona, każdej po połowie
  • kilka plastrów szynki lub salami
  • sólo,pieprz
  • kilka pomidorków koktajlowych

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Paprykę i wędlinę pokroić w kostkę. Jajka wbić do miseczek, każde oddzielnie, lub bezpośrednio do bułeczki można wbijać. Odciąć wierzchy bułek, na 3/4 jej wysokości, odłożyć wierzchy. Wydrążyć środki .  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do każdej bułki wkładać wędlinę, paprykę, po 2 pomidorki i żółty ser. Na koniec wlać jajko, tak aby żółtko było w całości. Posypać solą i pieprzem. Nakryć wierzchami bułek. Wstawić do piekarnika zapiekać około 20 minut. Podawać ciepłe.

Smacznego:)

 

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *