Pasta rybna

02.10.2018

Świetna pasta do chleba, zwłaszcza pumpernikiel smakuje z tą pastą bardzo dobrze. Udekorowane kolorową papryką ,szczypiorkiem zachęcają do zjedzenia  natychmiast:))

Składniki

  • 500 g fileta wędzonej makreli
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • pieprz,sól do smaku
  • chleb pumpernikiel

Cebulę drobno posiekać. Rybę w całości ze skórką zmiksować blenderem. Dodać cebulę , sól, pieprz, do smaku oraz majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Cebulę też można zmiksować razem z rybą jeżeli chcemy mieć konsystencję bardziej kremową. Ja swoją pastę zmiksowałam.Pumpernikiel przeciąć po skosie na 2 trójkąty. Na każdy nałożyć pastę, udekorować żółtą i czerwoną papryką oraz szczypiorkiem lub wedle własnego uznania.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *