Spaghetti z mascarpone

15.03.2019

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych.

Składniki

  • 1/2 paczki makaronu spaghetti
  • 300 g pieczarek pokrojonych w paski
  • 250 g serka mascarpone
  • 1/2 główki czosnku
  • mały jogurt naturalny
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Makaron spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Czosnek drobno posiekać. Rozgrzać masło w rondelku, włożyć czosnek ,zeszklić. Dodać pieczarki i dusić około 10 minut. Następnie dodać serek mascarpone, podgrzewać do czasu rozpuszczenia serka. Wlać jogurt naturalny, dodać natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.

Nałożyć spaghetti na talerz, na środku polać sosem, posypać natką pietruszki i podawać.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *