Pierś z kurczaka w papilotach

13.05.2018

Super kotlet w zdrowej dietetycznej wersji bez zbędnych kalorii. Ciekawy sposób podania, budzi ciekawość i robi wrażenie  🙂

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1/2 marchewki
  • 80 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 4 pieczarki
  • 1/2 cebuli
  • sólo,pieprz
  • 1/2 łyżeczki harissy
  • 1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią
  • 3 łyżeczki oleju rzepakowego

Fasolkę zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut. Pierś kroimy wzdłuż na 2 części, posmarować olejem. Posypać solą, pieprzem, przyprawą pomidorową. Pieczarki i marchew pokroić w plasterki , dodać fasolę i cebulę pokrojoną w piórka. Posypać solą ,pieprzem, przyprawą pomidorową. Dodać  przyprawę harissy i olej, wymieszać. Na papierze do pieczenia kładziemy pierś wykładamy połowę farszu i zwijamy jak cukierek ( papier ma być tak duży aby cukierek się zwinął). Z drugą piersią robimy to samo. Papiloty wkładamy do piekarnika 200 stopni na 35 minut. Podawać z ryżem lub solo. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *