Pierogi schabowe

09.06.2018

Ciekawy sposób na podanie kotleta schabowego i bardzo smaczny. Myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Danie mało skomplikowane nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych,polecam:)

Składniki

  • 4 kotlety schabowe (około 1 cm grubości)
  • 300 g pieczarek
  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • pieprz,sól

Pieczarki pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i podsmażyć na 2 łyżkach masła, około 10 minut. Wyjąć do miseczki. Kotlety lekko rozbić , aby nie były zbyt duże. Doprawić solą i pieprzem. Lekko podsmażyć na oleju z dwóch stron( do zrumienienia ).

Piekarnik rozgrzać na 180 stopni, blaszkę wyłożyć papierem. Ciasto francuskie przeciąć na 4 części. Na 1 części rozłożyć pieczarki około łyżki, położyć schab i łyżkę pieczarek. Ciasto złożyć na pół , brzegi zlepić widelcem ,ręcznie, jak w pierogach. Tak zrobić z każdym kotletem. Gotowe wkładamy do piekarnika, do zrumienienia. Około  30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *