Kotleciki krabowe

13.03.2019

Kotleciki z paluszków krabowych, lekkie, smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli chcemy zaskoczyć gości szybką ,prostą i zarazem smaczną potrawą, to szczerze polecam.

Składniki

  • 400 g paluszków krabowych
  • 2 cebule dymki ze szczypiorkiem, posiekane
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 kajzerki namoczonej w wodzie
  • 1 jajko
  • pieprz,sól do smaku
  • olej do smażenia

Mięso z z osłonek, z paluszków krabowych wyciskamy widelcem, Wkładamy do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki: jajko, cebulę,pietruszkę ,wyciśniętą bułkę. Doprawić solą i pieprzem,wyrobić na gładką masę. Formować nieduże kulki, spłaszczyć na desce. Rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Mięso jest delikatne więc trwa to krótko. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy np. z ryżem i ulubioną sałatką.

Smacznego:)

 

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *