Tęczowy sernik

01.05.2018

Wielkie łasuchowanie dla małych i dużych. Pyszny deser,pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Sprawmy aby nasza rodzina i goście długo wspominali nasze desery:)

Składniki

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 1 galaretka zielona
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 kg białego sera z wiaderka

Każdą galaretkę po za truskawkową rozpuścić w 1 szklane wrzątku, wystudzić.Na dnie tortownicy 23 cm, ułożyć biszkopty. Ser podzielić na 3 części. Do pierwszej dodać galaretkę wiśniową wylać na biszkopty. Do zamrażarki na chwilę do stężenia. Następnie zieloną galaretkę wymieszać z 2 częścią sera, wylać na stężałą masę czerwoną. Ostatnia warstwa pomarańczowa. Truskawkową galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wrzątku,wystudzić.Na wierzchu sernika ułożyć ulubione owoce i wylać truskawkową galaretkę. Stężały sernik posypać kolorową posypką odstawić do lodówki najlepiej na noc.

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *