Rolada z kremem kokosowym bez pioeczenia

27.08.2018

Szybko,prosto a co najważniejsze bez pieczenia. Wygląda wspaniale a smakuje wybornie. Dodałam trochę malin jako opcję dodatkową. Jeżeli lubicie maliny to polecam tę wersję.

Składniki

    • 300 g herbatników
    • 30 g masła
    • 1/2 szklanki mleka
    • 1/2 szklanki cukru
    • 3 łyżki kakao

    Krem

    • 100 g masła (w temp. pokojowej)
    • 3/4 szklanki cukru pudru
    • 100 g wiórków kokosowych

Dodatkowo

  • folia spożywcza
  • świeże maliny kilkanaście sztuk

 

Herbatniki dokładnie rozdrobnić blenderem.Do garnka przełożyć masło, dodać mleko, cukier, kakao i podgrzewać do połączenia składników. Masę kakaową wlać do rozdrobnionych herbatników i wymieszać  (ciasto powinno być elastyczne). Ciasto  przełożyć na folię spożywczą, przykryć drugim kawałkiem folii i rozwałkować na duży, prostokątny placek.

Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, następnie wsypać wiórki kokosowe i zmiksować do połączenia składników. Krem kokosowy rozprowadzić na kakaowym cieście,rozłożyć maliny. Ciasto zwinąć w roladę,pomagając sobie folią aby się ładnie docisnęło,  owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na min. 2 godziny.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *